Fysiotherapie tijdens de zwangerschap

Fysiotherapie tijdens de zwangerschap

 

Tijdens een zwangerschap gebeurt er veel in het lichaam van een vrouw. Hormonen razen door het lichaam en zorgen voor veel veranderingen. Een veelgehoorde uitspraak is dat het lichaam verandert tijdens een zwangerschap. Dit is helemaal waar. Gewrichten worden soepeler, er is meer vocht in het lichaam en het zwaartepunt verplaatst. Dit kan zorgen voor lichamelijke klachten. Het bekken wordt bijvoorbeeld instabieler en dat kan pijnlijk zijn. Daarom is het belangrijk om goed voor je lichaam te zorgen. Fysiotherapie IJsselstein biedt gespecialiseerde zorg voor zwangere vrouwen. Door de juiste oefeningen en behandelingen kunnen veel klachten verminderd of zelfs voorkomen worden. 

 

Het lichaam verandert tijdens een zwangerschap

 

Het lichaam van een vrouw is een wonder. Het is in staat om een heel nieuw leven te creëren en te laten groeien. Dat brengt natuurlijk de nodige veranderingen met zich mee. De buik groeit, de borsten worden groter en zwaarder, en er is een grotere bloedtoevoer. Deze veranderingen hebben effect op de houding en kunnen leiden tot lichamelijke klachten zoals rugpijn, bekkenklachten en zwellingen. Het is niet ongewoon dat vrouwen tijdens hun zwangerschap last hebben van hun onderrug of bekken. Dit komt doordat het lichaamsgewicht toeneemt en de ligamenten soepeler worden.

 

Fysio technieken voor zwangere vrouwen 

 

Het goede nieuws is dat er speciale fysiotherapeutische technieken zijn die specifiek gericht zijn op zwangere vrouwen. Deze technieken richten zich op het versterken van de spieren, het verbeteren van de houding en het verminderen van pijn. Een fysiotherapeut kan helpen met specifieke oefeningen voor de bekkenbodem. Deze oefeningen zorgen voor een sterkere bekkenbodem wat weer helpt bij de bevalling. Daarnaast zijn er technieken om de circulatie te verbeteren en zwellingen tegen te gaan. Het is belangrijk om tijdens de zwangerschap actief te blijven en regelmatig te bewegen.

 

Zit lekkerder in je vel met fysio

 

Zwanger zijn is een prachtige ervaring, maar het kan ook zwaar zijn voor het lichaam. Daarom is het zo belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Met de juiste fysiotherapie kun je veel klachten verminderen. Fysiotherapie IJsselstein heeft zich gespecialiseerd in het behandelen van zwangere vrouwen. Zij weten precies welke oefeningen goed zijn en welke behandelingen effectief zijn. Door regelmatig naar de fysiotherapeut te gaan, zit je lekkerder in je vel en kun je optimaal genieten van je zwangerschap. Het is een investering in jezelf en je baby.

https://www.moventes.nl/